Σταύρος Ξαρχάκος: Μάγεψε στο Sani Festival, με το μουσικό οδοιπορικό από τον Πόντο στην Κρήτη


Σταύρος Ξαρχάκος: Μάγεψε στο Sani Festival, με το μουσικό οδοιπορικό από τον Πόντο στην Κρήτη  


Με ιστορικά και υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ορχηστρικά ακούσματα, με φρέσκιες και ανατρεπτικές διασκευές κι ενορχηστρώσεις, ο Σταύρος Ξαρχάκος το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023, έφτιαξε στον λόφο της Σάνης μια γέφυρα με νότες που μας ταξίδεψε από το παρελθόν στο σήμερα.


Κάτω από τον μεσαιωνικό πύργο, στο Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η ποντιακή λύρα άνοιξε διάλογο με την κρητική κι από κοινού με τον ηλεκτρικό ήχο δημιουργώντας μια μελωδική πανδαισία, σε μια συγκλονιστική συναυλία αναπαράγοντας μνήμες και συναισθήματα αιώνων.

Μια συναυλία που μύριζε Ελλάδα και ωθούσε στην εξωστρέφεια ενώνοντας κουλτούρες και συστήνοντας τη δική μας σε ένα διεθνές κοινό με μουσικές αφηγήσεις που έμειναν αθάνατες και φρέσκιες περνώντας από γενιά σε γενιά, από στόμα σε στόμα.

Οι ερμηνείες των Αλέξη Παρχαρίδη, Δημήτρη Αποστολάκη και Ηρούς Σαΐα καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό που παρακολουθούσε ασάλευτο και αμίλητο αυτή τη μελωδική τελετουργία. Μόνο στο φινάλε, όρθιοι όλοι πια, αποθέωσαν όλους τους συντελεστές και φυσικά τον κορυφαίο μας συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο.


Μια συναυλία-κοινωνία, μία συναυλία-βιωματική εμπειρία, μία συναυλία- σταθμός στην ιστορία της πολιτιστικής παρουσίασης.


Ομάδα Sani Festival 

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιώργος Μουστάκας 

Αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής - Διευθυντής παραγωγής: Γιάννης Μουστάκας GMI Live Cultural Events Agency (john.moustakas@gmilive.gr)

Δημόσιες σχέσεις: Αμαλία Θεοδώρου – PR Manager Sani Resort / Ikos Resorts (atheodorou@saniikos.com)

Γραφείο τύπου: Ειρήνη Λαγουρού (irini.lagourou@gmail.com)


Sani Festival

Τηλέφωνα: 2310317327, 2374099400

Site: www.sanifestival.gr

Facebook page: www.facebook.com/TheSaniFestival

YouTube user: www.youtube.com/user/THESANIFESTIVAL


Σχετικά με το Sani Resort 

Το Sani Resort στη Χαλκιδική είναι ένας παγκοσμίου κύρους προορισμός για οικογενειακές διακοπές πολυτελείας, που περιλαμβάνει πέντε βραβευμένα παραθαλάσσια ξενοδοχεία: Sani Beach, Sani Club, Porto Sani, Sani Asterias και Sani Dunes. Το συγκρότημα εκτείνεται σε ένα φυσικό καταφύγιο 4.000 στρεμμάτων, που περιβάλλεται από πυκνά πευκοδάση και παραλίες μοναδικής ομορφιάς, ενώ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολυτελή τουρισμό της Μεσογείου. Το Sani Resort προσφέρει κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ιδιωτική μαρίνα σκαφών, το Rafa Nadal Tennis Center, την ακαδημία ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Chelsea FCF και το Bear Grylls Survival Academy. Κάθε χρόνο, διοργανώνει δύο καταξιωμένα πολιτιστικά φεστιβάλ, το Sani Festival και το Sani Gourmet. Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, το Sani έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο πλάνο αειφορίας, ενώ έχει επανειλημμένως αναδειχθεί “World’s Leading Luxury Green Resort”, “World’s Leading Family and Beach Resort”, αλλά και “World’s Leading Cultural Destination Resort” στα World Travel Awards. 

Το Sani Resort είναι μέλος του Ομίλου Sani / Ikos, ενός καινοτόμου, δυναμικά αναπτυσσόμενου ξενοδοχειακού ομίλου με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου. Με όραμα να προσφέρει απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του, να δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του, ο Όμιλος συνεχίζει την επέκταση των εμπορικών σημάτων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sani-resort.com/gr.



Επιμέλεια άρθρου: Πλάτων Σέρρας 











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«§175» της Βάλιας Βατζόλα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη, από τη θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ, στο Θέατρο Αλκμήνη

Studio Μαυρομιχάλη: παρουσίαση προγράμματος 2023-2024

«Από το κουκούλι στην πεταλούδα» της Φλωρεντίας Μπέμπη, στο Θέατρο Noūs