«§175» της Βάλιας Βατζόλα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη, από τη θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ, στο Θέατρο Αλκμήνη



«§175» της Βάλιας Βατζόλα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη, από τη θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ, στο Θέατρο Αλκμήνη


Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ παρουσιάζει το έργο «§175» της Βάλιας Βατζόλα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη, για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αλκμήνη.


Περίληψη έργου

Το «§175» βασίστηκε στο έργο «Bent» του Μάρτιν Σέρμαν και μιλά για τη δύναμη του έρωτα μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. 

Ο Μαξ, ένας ομοφυλόφιλος άντρας στο Βερολίνο του 1934, δουλεύει στο φημισμένο για την εποχή gay club της Γκρέτα. Ένα βράδυ ο Χίτλερ αποφασίζει να δολοφονήσει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματά του και χιλιάδες άλλους να τους οδηγήσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης βάσει του άρθρου 175. Ο Μαξ συλλαμβάνεται και εκεί γνωρίζει τον Χορστ, δύο ξένοι μεταξύ τους που οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο θανάτου. 

Η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας έρχονται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης, τις "θεραπείες" και τα πειράματα, τα βασανιστήρια αλλά και την υποχρεωτική συμμετοχή τους σε ορχήστρες θανάτου. Άραγε μπορεί κάποιος να διατηρήσει το δικαίωμα στον έρωτα όταν η εξουσία του έχει στερήσει τα πάντα;




Συντελεστές: 

Κείμενο: Βάλια Βατζόλα
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπουζάνη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Λυραντωνάκη, Ελευθερία Παππά
Sound design: Γιούλη Σταυροπούλου
Σκηνικά: ΚΛΕΨύΔΡΑ

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γκρίντζος, Ευάγγελος Αθανασιάδης, Απόστολος Τσακαλίκας, Γεωργία Αλιφέρη, Θάνος Βέης, Δανάη Χαβιάρα, Φώτης Βασιλόπουλος, Σοφία Λυραντωνάκη, Κατερίνα Κωτσιοπούλου, Ελευθερία Παππά, Γλαύκη Παρασκευά, Ελβίρα Βλάσση


Πληροφορίες:

Θέατρο Αλκμήνη 
Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα 118 54, Αθήνα 
(σταθμός Μετρό: «Κεραμεικός»)
Τηλέφωνο: 2103428650 
E-mail: info@theatro.gr 
Το Θέατρο Αλκμήνη είναι προσβάσιμο για άτομα ΑμεΑ

Ημερομηνίες και ώρα παραστάσεων: Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στις 21:30

Διάρκεια: 120 λεπτά


Σύντομο βιογραφικό θεατρικής ομάδας ΚΛΕΨύΔΡΑ:

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε από την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς να εκπαιδευτούν μέσα από τον δρόμο της αυτο-βελτίωσης και της αυτογνωσίας, πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως και να δουλέψουν στα πρότυπα ενός επαγγελματικού πλαισίου.

Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και στο «in your face theatre».

Η ομάδα μας διαθέτει στο ενεργητικό της 25 βραβεία για όλες τις παραστάσεις της που έχουν φιλοξενηθεί σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου: «Σιγήν Ιχθύος», «SOSiety», «Res», «Γάζα - Αληθινές Μαρτυρίες» και «Το 3ο Κύμα» αποσπώντας βραβεία Κοινού, Καλύτερων Παραστάσεων, Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας, Κινησιολογίας, Ερμηνειών, Αφίσας, Σκηνικών, Sound design, Φωτισμού κ.ά. Επίσης παραστάσεις μας έχουν φιλοξενηθεί σε αθηναϊκά θέατρα και θεατρικά festivals για δράσεις αλληλεγγύης σε συνεργασία με Δήμους!





Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων











Κατερίνα Μπουζάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Studio Μαυρομιχάλη: παρουσίαση προγράμματος 2023-2024

«Από το κουκούλι στην πεταλούδα» της Φλωρεντίας Μπέμπη, στο Θέατρο Noūs