Θεατρικό φεστιβάλ Αλέξανδρος Μεϊμάρης 2023 στο Σύγχρονο Θέατρο από το θεατρικό εργαστήρι "παιδιά επί σκηνής"



Θεατρικό φεστιβάλ Αλέξανδρος Μεϊμάρης 2023 στο Σύγχρονο Θέατρο από το θεατρικό εργαστήρι "παιδιά επί σκηνής"


Τα "παιδιά επί σκηνής" με μεγάλη χαρά παίζουν για τον Θοδωρή Ντούμα, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 ("Σταχτοπούτα, όλη η Αλήθεια!"), το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 ("Με δύναμη από την Κηφισιά") και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 ("Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας")!


Ο Θοδωρής Ντούμας, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια νευροεκφυλιστική σοβαρή νόσο με το όνομα Batten Disease (πολλές πληροφορίες για τη νόσο υπάρχουν στο Αμερικάνικο BDSRA: https://bdsrafoundation.org/ και το Βρετανικό BDFA: http://www.bdfa-uk.org.uk/).

Παρά τη δυσμενή πρόγνωση που έχει η ασθένειά του, ο Θοδωρής καταφέρνει σήμερα στα 28 του, δίνοντας καθημερινό αγώνα τα τελευταία 23 χρόνια, όχι μόνο να παραμένει ζωντανός αλλά και να διατηρείται -για τη νόσο από την οποία πάσχει- σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι μάλιστα φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιθανολογείται ότι είναι το μοναδικό παιδί στον κόσμο που σε τόσο προχωρημένη ηλικία να πετυχαίνει αυτό το ιατρικό κατόρθωμα.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει θεραπεία-ίαση για τη νόσο του Θοδωρή αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, με αρκετά καλά αποτελέσματα, κλινικές δοκιμές για τη γονιδιακή θεραπεία της νόσου. Στα τελικά στάδια των δοκιμών αυτών αναμένεται να συμμετάσχει ο Θοδωρής. Είναι μια συμμετοχή, σωτήρια για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό, έχει κρίσιμη σημασία να διατηρήσει την καλή κατάστασή του και να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ώστε να πετύχει τον σκοπό του.

Ο καθημερινός αγώνας του Θοδωρή και της οικογένειάς του, αλλά και το ταξίδι του στην Αμερική, απαιτεί ψυχικούς, υλικούς και οικονομικούς πόρους.

Η σημασία της επιτυχίας αυτού του ιατρικού εγχειρήματος ξεπερνά τον Θοδωρή. Οι παρατηρήσεις και η γνώση την οποία αντλούν στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα από τη σπανιότητά του, φωτίζουν άγνωστες πτυχές και άλλων νοσημάτων που συγκαταλέγονται στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Η προσπάθεια αυτή ουσιαστικά, αφορά έναν αυξανόμενο αριθμό συνανθρώπων μας.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τον σκοπό του Θοδωρή, μπορεί να αποκτήσει κάποιο από τα βιβλία της σειράς "ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" από τις Εκδόσεις Κυριόπουλος σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή άμεσα από τον εκδοτικό οίκο στο πατρακάτω link:

Πολλές πληροφορίες για τον Θοδωρή και τον αγώνα του υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους: Την ιστοσελίδα για τον Θοδωρή: www.theodoresmiracle.org και τη σελίδα του Facebook: www.facebook.com/theodoresmiracle.

Σας περιμένουμε με χαρά!


Πληροφορίες:

Σύγχρονο Θέατρο 
Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός, 118 54 Αθήνα 
(κοντά στον σταθμό Μετρό: «Κεραμεικός») 
Τηλέφωνο: 2103464380 

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 ("Σταχτοπούτα, όλη η Αλήθεια!") 

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 ("Με δύναμη από την Κηφισιά") 

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 ("Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας")


#paidiaepiskinis 
#theatrikofestival2023 
#theatrikesparastaseis 
#staxtopouta 
#oneirokalokairinisnyxtas 
#medynamiapotinkifisia




Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«§175» της Βάλιας Βατζόλα, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη, από τη θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ, στο Θέατρο Αλκμήνη

Studio Μαυρομιχάλη: παρουσίαση προγράμματος 2023-2024

«Από το κουκούλι στην πεταλούδα» της Φλωρεντίας Μπέμπη, στο Θέατρο Noūs